„Moramo biti zahvalni svima onima koji su dali živote za svoju domovinu. Mi mladi trebamo nastaviti ostvarivati njihove snove, a stariji trebaju biti ponosni na ono što je bilo 90-ih godina, jer smatram da je sve to vrijedilo“, rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević prilikom polaganja vijenaca u povodu Dana državnosti i u sjećanje na sve poginule branitelje.

Pakrački gradski čelnici odali su počast, zapalili svijeće i položili vijence na Rimokatoličkom groblju u Pakracu kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, prvom hrvatskom predsjedniku na Trgu dr. Franje Tuđmana te kod biste dr. Ivana Šretera, a pridružili su im se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te gradski vijećnici.

Polaganju vijenaca prethodila je sveta misa za domovinu u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je služio badljevački župnik vlč. Dražen Zrile.

Program obilježavanja Dana državnosti završit će večeras u Hrvatskom domu „Dr. F. Tuđman“ gdje je za 20 sati predviđeno prikazivanje filma „Časnik mirotvorac“ i govora dr. I. Šretera.