U pakračku školu, nakon dva tjedna mješovitog oblika nastave, vratila su se danas gotovo sva djeca koja pohađaju razrednu nastavu, rekla je ravnateljica Sanja Delač. Roditelji čija djeca neće ići u školu, moraju taj izostanak opravdati kao i ranije, međutim uvažavat će se objektivne okolnosti kao što su bolest, lokalno žarište i slično, ili subjektivne okolnosti ako se roditelj boji poslati dijete u školu jer je u obitelji osoba koja boluje od teške bolesti, što u redovnoj situaciji ne bi bila opravdana isprika.

U pakračkoj školi je organiziran prijevoz učenika i prehrana, kao i produženi boravak za učenike čiji roditelji to žele. Kao i protekla dva tjedna, provode se sve propisane dezinfekcijske mjere i djeca su u školi sigurna, poručuje ravnateljica Delač i primjećuje da su djeca oduševljena povratkom u školske klupe i ponovnim susretom s prijateljima. No, ovaj povratak će biti kratak, trajat će tek nešto više od mjesec dana, jer 26. lipnja završava školska godina.

Nešto manje roditelja vrtićke djece odlučilo se vratiti djecu u pakrački vrtić. Od 200 djece, polaznika matičnog i područnih vrtića Maslačak, njih 110 je danas došlo u vrtić, a budući da nije potrebno više čekati dva tjedna kako bi se u formirane vrtićke grupe uvrstilo novo dijete, za očekivati je da će se s vremenom priključivati i druga djeca, rekla je ravnateljica Višnja Klobučar. Danas stupa na snagu Odluka o nastavku rada dječjih vrtića na području Grada Pakraca, koju je donijela gradonačelnica, što podrazumijeva i ponovno plaćanje vrtića za sve polaznike.