Zbog pandemije koronavirusa odgođene su brojne vjerske svečanosti diljem zemlje, pa tako i prve svete pričesti i svete potvrde (krizme) koje se održavaju svake godine u svibnju i lipnju. Budući da je epidemiološka situacija sve povoljnija i dopuštena su ponovna okupljanja vjernika u crkvi, požeški biskup Antun Škvorčević, nakon savjetovanja s dekanima i njihovim razgovorima sa svećenicima u dekanatima te savjetovanja s epidemiolozima, odlučio je da će se pristupiti slavljima prvih svetih pričesti i svete potvrde u župama Požeške biskupije, pridržavajući se preporučenih mjera opreza.

Slijedom toga, oglašeni su rasporedi održavanja prve pričesti i krizme i u pakračkoj župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, pa će tako prva sveta pričest biti održana u dva termina; 14. lipnja s početkom u 11 sati za učenike 3.a i 3.b razreda, a 21. lipnja također s početkom u 11 sati za učenike 3.c razreda i 3. razreda područne škole Prekopakra.

Što se tiče krizme, ona će biti održana 4. srpnja u 11 sati, u župnoj crkvi, a sakrament će podijeliti biskupov delegat msgr. Josip Krpeljević, generalni vikar Požeške biskupije.

Kako nam je rekao pakrački župnik vlč. Jozo Zorić, ove godine će biti 64 prvopričesnika i 52 krizmanika, a priprave za sveto slavlje koje su se odvijale online, u skladu s epidemiološkim preporukama, provodili su vjeroučitelji u suradnji sa župnikom.