U četvrtak i petak tržnica u Pakracu radit će prema već ustaljenom rasporedu što znači da prvi dan od 7 do 13 sati u natkrivenom prostoru rade bijela i zelena tržnica s posebnim ulazima, dok će drugog dana na vanjskom prostoru tržnice biti organizirana prodaja flanaca. Prema obavijesti uprave Tržnice, a sukladno odluci Stožera civilne zaštite, do početka lipnja (prvi četvrtak je 4. lipnja) se tržnična ponuda neće proširivati (štandovi s tekstilom i sl.), odnosno konačno gašenje sigurnosnih mjera vezanih za tržnicu ne treba očekivati prije tog datuma. Dakle prije povratka na staro slijede nam još barem dva tjedna tržnice ovakvog formata.

„Švabo“ na položaju

Međutim, ovaj četvrtak ipak će biti ponešto drugačiji. Naime, u sklopu tržne ponude ponovo će na starom mjestu, smještana pod strehom do policije, proraditi popularna pečenjarnica u vlasništvu tvrtke Mihaljinac d.o.o. Vruća prasetina i janjetina te brza jela pripremljena na kotlovini u vremenu prije korone pokazali su se itekako primamljivi pakračkoj klijenteli pa će vijest o povratku „Švabinog štanda“, kako mu domaći tepaju, mnogi Pakračani i Lipičani zasigurno pozdraviti.  Ne treba posebno naglašavati da će se prodaja hrane odvijati sukladno propisanim sigurnosnim mjerama, isto kao i posluživanje u tamošnjem zatvorenom prostoru.

Kao i dosad, iz uprave Tržnice apeliraju na posjetitelje da zadrže iskazanu razinu odgovornosti te da se i pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera kod održavanja sigurnosnog razmaka (minimalno 2 metra) prilikom stvaranja redova ispred oba ulaza. Isto tako, mole se svi oni koji planiraju ranije obaviti kupnju da se ne okupljaju prije početka radnog vremena tržnice (7 sati) i tako pripomognu održavanju nužnog reda oko prodajnih mjesta.