banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Najnovija odluka Nacionalnog stožera CZ konačno je donijela i dobru vijest za sportaše rekreativce kojima je od danas (13. svibnja) ponovo dozvoljeno koristiti terene na otvorenom i zatvorenom prostoru, a s 10 na 40 povećan je i broj osoba koje se smiju okupljati na jednom mjestu, no sve skupa pod ograničenim uvjetima i poštivanjem osnovnih epidemioloških mjera i pridržavanja fizičke distance, bez mogućnosti bliskog kontakta u svlačionicama, tuširanja i sličnog.
Signal je to sportskim kolektivima da izađu iz sportske izolacije i vrate se organiziranim treninzima na otvorenom ili u dvorani iako su većini klubova s pakračkog područja ovosezonska natjecanja otkazana odnosno zaključena. Takvi klubovi su zadržali aktualni status u zatečenoj ligi pa će dogodine praktično ponoviti sezonu.

KUGLANJE: Trening da, natjecanja još ne

Jedino kuglači još uvijek čekaju odluku svog saveza o nastavku natjecanja. Najbolje rangirani kuglači KK Pakrac treniraju od početka svibnja sukladno odluci o pokretanju sportskih aktivnosti klubova I. i II. sportske kategorije kojoj pripadaju. Oni ostali smiju trenirati od danas, no samo to jer je i dalje na snazi Odluka o obustavi svih sportskih natjecanja u zatvorenim prostorima (pa i u kuglanama), i do sada još uvijek nije donesena drugačija s terminima eventualnog nastavka kuglačkih natjecanja.

NOGOMET: Hajdukovci napokon na travnjaku

Nogometaši Hajduka od danas ponovo treniraju na otvorenom iako im je sezona u MŽNL Sl. Brod-Požega službeno zaključena. „Unatoč tome nastavljamo s treninzima, ne samo iz razloga što nas još očekuju i utakmice u kup natjecanju (moguć termin igranja u lipnju ili srpnju), nego i zbog određene nadoknade izgubljenog. Igrači su radili samoinicijativno kod kuće prema dogovorenom programu, ali svi skupa smo željni da se vratimo u naše prirodno okruženje, a to je travnjak. Ako tijekom tog razdoblja budemo mogli dogovoriti i koju trening utakmicu tim bolje“, odgovorio je trener Siniša Grubišić na upit o budućim aktivnostima. Prema planu seniori bi trenirali do 10. lipnja, nakon čega bi uslijedila jednomjesečna pauza pred početak priprema za novu sezonu.
Otvaranjem dječjih igrališta, ali i novom uredbom o dozvoli okupljanja 40 osoba stječu se uvjeti za nastavak aktivnosti škole nogometa Hajduka koja u više uzrasnih kategorija okuplja preko stotinu mladih nogometaša, pa roditelji uskoro mogu očekivati pozive trenera za nastavak trenažnih aktivnosti.

TENIS: Prijave za 3. Tenisku ligu Pakrac

Labavljenje mjera predostrožnosti stiglo je u pravi trenutak za tenisače. Stoga su već jučer (12. svibnja) započeli s prijavama za 3. tenisku ligu koja bi prema prvim procjenama trebala započeti 1. lipnja, doznajemo od Domagoja Ajmana, tajnika Sportske zajednice Grada Pakraca, organizatora ovog natjecanja. Prijave se zaprimaju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 099/417-3338. Ajman kaže da će model natjecanja biti isti kao i prošle godine, a tijek istog bit će svakodnevno ažuriran na stranici pakračke teniske lige www.pakrac.tenisliga.com.
Podsjetimo prošle godine liga je okupila 44 igrača i igračica, a igrala se od svibnja do sredine rujna. U muškoj konkurenciji slavio je Matija Šimunović iz Novske ispred Ivana Pavla Čevizovića iz Lipika te Jure Rosića iz Pakraca, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Pakračanka Jelena Mitrović.

RUKOMET: Treniraju samo mlade kategorije

Pakračke rukometaše odluka o prekidu suspenzije treniranja zatekla je u mirovanju jer im je sezona posljednjom odlukom matičnog Saveza od 21. travnja prekinuta i natjecanje je poništeno. Zbog toga će i dogodine RK LiPa biti član 3. HRL Istok gdje je ove godine s mladim igračima prezentirala vrlo dobar rukomet. Prekid sezone zatekao ih je na sjajnom 2. mjestu. Seniori će najvjerojatnije pričekati redovan početak priprema, a prema riječima predsjednika kluba Marija Lopara, s treninzima će krenuti samo mlađe kategorije, naravno zasad bez natjecateljskih provjera.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić