Uz slogan „Svaki dan novi video, nova informacija, nova emocija“ početkom svibnja započeo je novi projekt glumačke sekcije mladih Kulturno - prosvjetnog društva „Sloga“ Pakrac pod nazivom KuKuTV- Kulturna kućna televizija. Radi se o projektu kojeg je inicirala i realizirala grupa mladih Pakračana, koja je nastala prošle godine kroz provođenje projekta „Ne živiš snove dok spavaš - probudi se“, a iz kojega je proizašao mjuzikl „Tko pjeva zlo ne misli“, pojašnjava Dubravka Špančić, tajnica „Sloge“ ujedno i voditeljice ove sekcije.

Cilj ove inicijative je zabaviti i nasmijati gledatelje, ali i ponešto naučiti, jer u svakodnevnim video uradcima, koje objavljuju na svojem Facebook profilu, protagonisti ovog projekta istražuju, snimaju reportaže i objavljuju znamenitosti i zanimljivosti o Pakracu i Lipiku. Svaki uradak obrađuje izabranu temu, te se prezentira zadanom emocijom, pa su se oni tako u svojim dosadašnjim uradcima osjećali umorno, ponosno, raspjevano, bojažljivo ili iscrpljeno.

KuKuTV je kreativni odgovor mladih na kriznu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, budući da su zbog trenutnih mjera zaustavljeni u svom radu na novim projektima. „Pojedinačno djelovanje ili rad u grupama po troje, kretanje uz poštivanje socijalne distance, posjedovanje mobitela, osnovni su uvjeti sudjelovanja. Mladi uz poštivanja nabrojenih pravila u skladu sa svojim vremenom imaju poligon za aktivno kreativno izražavanje i ovo im je način druženja, a ne obveza“, pojašnjava D. Špančić.

U realizaciju i tehničku izvedbu ovog projekta do sada su uključeni Emi Ančić, Nina Babojelić, Alex Blažević, Hrvoje Đurđević, Mateo Kadežabek, Krešimir Mađaroši, Stela Major, Sara Marin, Ana Pjerabon, Iva Sommer, Greta Špančić i Kristina Zednik. Uskoro započinju snimanje filma umjesto predstave koju su trebali igrati krajem svibnja, a u tijeku je i montiranje virtualnog programa pod nazivom „Sa zakašnjenjem za rođendan Gradu“, rekla je Špančić.