banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Na današnji dan pred 25 godina u vojno-redarstvenoj akciji „Bljesak“ u potpunosti je oslobođen pakračko-lipički kraj. Umjesto brojnih sportskih, zabavnih sadržaja i druženja branitelja, kako je to bilo ranijih godina, ove godine zbog mjera borbe protiv epidemije koronavirusa obilježit će ga tek malobrojna izaslanstva koja će položiti vijence na spomenik hrvatskim braniteljima na pakračkom i lipičkom groblju, izvijestio je Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, ranijih godina jednog od organizatora ovih događanja.

S početkom u 18 sati, svakih pet minuta će predstavnici po pet udruga Pakraca, Lipika i Županije položiti vijence na lipičkom groblju da bi u 18,20 kao zadnji to učinili predstavnici gradova i policije. Od 18,20 sati ista procedura ponovit će se u Aleji hrvatskih branitelja na pakračkom groblju, a od 19 sati će u pakračkoj crkvi biti, uz uvažavanje svih epidemioloških mjera, služena Sveta misa za poginule branitelje.

Istim povodom članovi i volonteri Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik su u četvrtak dovršili i postavili na Youtube amaterski dokumentarni film “Pakrac u operaciji Bljesak“ koji se može pogledati na sljedećoj internetskoj adresi.

Naslovna fotografija: Toni Hnojčik

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić