Od jučer je kretanje na području županije moguće bez propusnica, odluka je to Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Za odlazak u mjesta druge županije i dalje treba e-propusnica koju izdaje Stožer civilne zaštite Grada Pakraca, a moguće ju je ostvariti na isti način kao i do sada.

Podsjećamo, sustav e-propusnice dostupan je na internetskoj adresi https://epropusnice.gov.hr  i omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav), a podrobne upute i video demonstraciju mogu se pronaći na stranici koronavirus.hr.

Ukoliko građani ne raspolažu tim sustavom, do e-propusnice mogu doći popunjavanjem obrasca (u prilogu ovog teksta) te ga poslati mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ukoliko ne raspolažu niti mailom, mogu doći na portu zgrade gradske uprave gdje će dobiti papirnati obrazac koji će popuniti i doći u roku sat vremena po propusnicu.

U Požeško-slavonskoj županiji je u subotu bio 19. dan bez novooboljelih osoba. U samoizolaciji su se  nalazile 244 osobe. Na analizu je poslano 9 novih uzoraka, te su ukupno testirane 134 osobe. Na području županije i dalje su potvrđene samo 3 oboljele osobe. Jedna oboljela osoba je hospitalizirana, te se dvije nalaze u kućnoj izolaciji.