Sukladno dijelu godine i proljepšavanju vremena grad je u odnosu na protekla tri tjedna posljednjih dana živnuo. Primjetljivo je to po redovima na najfrekventnijim mjestima koji su sve duži.

Danas je nesumnjivo najduži red na gradskoj tržnici jer se po prvi put nakon 19. ožujka prodaju sadnice povrća i cvijeća, dakle isključivo taj asortiman. Kako je vrijeme proljetnih radova u vrtovima i dvorištu, razumljivo je da su ljudi disciplinirano spremni stajati u redovima i do pola sata kako bi im zaposlenici tržnice kroz jedini dozvoljeni (južni) ulaz dozvolili pristup u dobro organizirani prodajni otvoreni prostor koji i inače služi za prodaju tog asortimana.

U skladu s proljetnim radovima, logičan nastavak je red pred poljoprivrednom apotekom kojem doprinosi i činjenica da je u tijeku prodaja jednodnevnih pilića.

No prije toga je za kupovinu trebalo osigurati novce pa smo jutros zatekli red i pred bankom i bankomatom, a kako je polovina mjeseca vrijeme za plaćanje računa, logično je da se u redu čeka i pred FINA-om.

Sudeći po ponašanju ljudi, redovi nisu problem. Važno je da život nije stao i da kada se dođe na red, tražene robe ima kao što su i jučer, kada je radio prehrambeni dio tržnice, svi koji su došli bili u mogućnosti kupiti piletinu, jaja, mliječne proizvode, jabuke, povrće kojeg nije nedostajalo niti na zatvaranju.