Temeljem praćenja stanja koje se dogodilo tri dana za redom, 30. i 31. ožujka te 1. travnja kada su prema podacima DHMZ izmjerene temperature od -5 do -7 stupnjeva celzijusa, što je moglo uzrokovati umanjenje ovogodišnjeg uroda u voćnjacima i pojedinim povrtlarskim kulturama, župan Alojz Tomašević proglasio je 7. travnja elementarnu nepogodu za područje cijele županije.

Istom odlukom župan obvezuje općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da odrade uobičajenu proceduru s tim što su u normalnim vremenima, svi oni koji smatraju da imaju štetu, zahtjev trebali podnijeti u gradskoj upravi u roku osam dana, dok je ovoga puta taj rok produžen do okončanja mjera sprečavanja epidemije uzrokovane koronavirusom.

Prijave se podnose na obrascu koji možete naći na internetskoj stranici Grada Pakraca isključivo e-mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a dodatne informacije o radnom vremenu na telefon 411-080.