25 godina duga tradicija održavanja motocross utrke „Bljesak“, što se redovito, početkom svibnja, u organizaciji Moto kluba Pakrac - Lipik vozi na Matkovcu i boduje za Prvenstvo Hrvatske, ove će godine po svemu sudeći biti prekinuta. Unaprijed dogovoreni termin utrke bio je 1. svibnja, a odlukom Hrvatskog motociklističkog saveza, koji je obustavio sva sportska događanja pod svojom ingerencijom, utrka u Pakracu posljednja je prekrižena u ovogodišnjem natjecateljskom kalendaru motocrossa.
„Na žalost, zbog krize uzrokovane korona epidemijom održavanje utrke u predviđenom terminu je otkazano, a nama je kao organizatoru ponuđena opcija da do 15. svibnja predložimo novi datum utrke. Konačnu odluku još nismo donijeli, no zbog gustog rasporeda natjecanja – ako do njih uopće dođe – dovedeni smo u nezgodnu situaciju jer su preostali slobodni termini usred ljeta i relativno su neatraktivni pa o tome tek slijede razgovori unutar organizacijskog odbora“, rekao nam je Marko Straga, tajnik MK Pakrac – Lipik.
Na stazi se radilo do prije tri tjedna i dovedena je do željene razine te je s uređenim okolišom bila gotovo spremna za utrku „Bljesak“, navodi dalje Straga. Osim toga, na Matkovcu su trebali biti organizirani i treninzi u okviru novopokrenute Slavonske lige koja je također na čekanju, no zbog restrikcijskih mjera stazu ne koristi nitko, a pakrački moto klub se u cijelosti ogradio od eventualnog korištenja staze na vlastitu odgovornost.