Uz pridržavane svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, nakon dva tjedna pauze danas na pakračkoj tržnici uz bijelu radi i zelena tržnica. Disciplinirani građani, držeći se sigurnosnog naputka lokalnog stožera Civilne zaštite, stvorili su dugačke redove čekanja ispred oba ulaza na tržnicu (posebno osposobljeni ulazi za bijelu i zelenu tržnicu). Na onoj s bijelom ponudom, u koju građani ulaze s bočne strane, osam proizvođača nudi jaja, tjesteninu, sir, kajmak, domaći kruh, piletinu te ostale pripadajuće proizvode. Popriličan interes izazvala je i ponovna uspostava zelene tržnice na kojoj je nakon dva tjedna, tijekom kojih je građanima bila omogućena samo online i telefonska kupnja uz dostavu, ponovo uspostavljena ponuda voća i povrća te ostalih povrtlarskih proizvoda. Nudi ih trinaest prodavača s propisano uređenih i označenih prodajnih mjesta. Cijene, kažu kupci koje smo usput priupitali, prodavači nišu značajnije mijenjali.
Kompromisno rješenje tržnične prodaje koje podrazumijeva čekanje u redu uz distancu, jednosmjernu cirkulaciju posjetitelja te održavanje fizičkog razmaka unutar tržnice za sada funkcionira vrlo dobro i čini se da su na svoje, koliko je to moguće u ovom trenutku, došli i trgovci i kupci.

Trgovine rade cijeli dan

Zbog omogućavanja primjerene opskrbe građana u povodu blagdana Uskrsa i Uskrsnog ponedjeljka, u razdoblju od 9. do 11. travnja u trgovinama kojima je dopušten rad određuje se radno vrijeme od 7 do 20 sati, uz poštivanje svih mjera socijalnog distanciranja, stoji u jučerašnjoj odluci Stožera CZ RH.