Od 10. travnja (petak) od 12 sati do 14. travnja (utorak) do 7 sati zahtjev za e-Propusnice će biti moguće predati samo elektronski preko sustava e-Propusnica, te će u slučajevima opravdanosti i hitnosti iz vitalnih obiteljskih razloga biti izdane istoga dana, informirao nas je Marijan Širac, načelnik stožera Civilne zaštite Grada Pakraca.

Zamoljava građane da poštuju protokol za izdavanje propusnica koji podrazumijeva slijedeće postupke:

1. Predaja zahtjeva putem sustava e-Propusnice

Svi građani koji su u mogućnosti predati zahtjev pomoću sustava e-Propusnica na internetskoj stranici  https://epropusnice.gov.hr dužni su na to učiniti na taj način.

2. Predaja zahtjeva e-poštom

Građani koji nisu u mogućnosti zatražiti e-Propusnicu na taj način, iste mogu zatražiti preuzimanjem i popunjavanjem zahtjeva (u prilogu ovog teksta -  PDF ili DOC verziju) te popunjenu dostaviti e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

3. Predaja zahtjeva osobnim dolaskom

Samo u slučajevima kada građanin nije u mogućnosti postupiti niti po jednom od dva prethodno opisana postupka, predaju zahtjeva može obaviti osobnim dolaskom na portu gradske uprave, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 18, radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati, gdje će mu biti omogućeno popunjavanje i predaja zahtjeva.

4. Predaja zahtjeva za OPG

E-propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede (savjetodavna služba), a zahtjev se podnosi putem linka https://www.savjetodavna.hr/propusnice/.

Ako se traži izdavanje e-Propusnica za članove OPG-a, može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50 posto članova OPG-a.

Ako se traži izdavanje e-Propusnice za samoopskrbna poljoprivredna domaćinstva zahtjev se može podnijeti za nositelja i maksimalno još jednog člana domaćinstva, koji mora imati istu adresu prebivališta kao i nositelj.

Ako OPG traži izdavanje e-Propusnice za sezonske radnike, zahtjev podnosi nositelj OPG-a.

Zahtjev za E-propusnice za nužne poljoprivredne radove osobe koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove podnosi se  gradskom stožeru civilne zaštite.

Prilikom podnošenja zahtjeva na sva četiri opisana načina  obavezno je navesti razlog zbog kojeg se traži i razdoblje za koje se traži, a koje ne može biti duže od 14 dana.

Od početka sustava kretanja uz propusnice 23. ožujka  pa do početka izdavanja e-propusnica 5. travnja, gradski Stožer civilne zaštite Pakraca je izdao 302 dozvole i uskratio sedamdesetak.  Od početka izdavanja e-Propusnica 2. travnja Stožer je izdao 301 propusnicu od čega 91 sustavom https://epropusnice.gov.hr, a ostalo mailom ili fizički pri čemu je odbijeno 50-tak zahtjeva kao neosnovani.

Naravno to nisu sve propusnice koje su dobili Pakračani jer propusnice izdaju i poslodavci, liječnici obiteljske medicine i Ministarstvo poljoprivrede.