„Na području Požeško-slavonske županije još uvijek bilježimo tri oboljele osobe, 253 osobe se nalaze u samoizolaciji, za danas je planirano testirati još četiri osobe koje zadovoljavaju epidemiološke i kliničke kriterije za testiranje. Kako bi taj broj ostao takav, također apeliram da sve osobe koje planiraju dolaziti iz inozemstva u svoje rodne krajeve, da to odgode ako je ikako moguće, da im na prvom mjestu bude zaštita i zdravlje njihovih bližnjih, ali i svih nas. Svima ostalima naravno poručujemo da se i dalje drže svih propisanih mjera.“, naglasio je epidemiolog dr. Ante Vitalia na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Stožera CZ Požeško-slavonske županije, prenosi službena internetska stranica Županije.

Župan Alojz Tomašević je najviše govorio o predstojećim uskršnjim blagdanima naglašavajući: „još jednom apeliramo na sve one koji možda imaju prebivalište u našoj županiji, a rade izvan nje, da svoj dolazak odgode ako nije iz nužnih razloga. Najbolje provedeni blagdani će biti ako sačuvaju zdravlje svojih bližnjih. Znamo da je teško ne doći kada se ukaže prilika, ali samo jedan dolazak je dovoljan da zaražena osoba dođe na naše područje i time pridonese većem širenju virusa“.

Načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić je iz policijske statistike izdvojio podatak da  je od uspostave punktova do danas u prometu  zatečeno 74 osobe bez propusnica. Također su zatečene i osobe koje su u vozilu imali puške, pištolje i drogu, a neki su bili u vidno alkoholiziranom stanju. Iz inozemstva je na područje Požeško-slavonske županije tijekom vikenda ušla 71 osoba te one moraju biti u samoizolaciji 14 dana. Angažirat će se veći broj policijskih službenika koji će nadzirati osobe koje su došle tijekom ovog vikenda i koje će doći u narednom tjednu. Na razini PU požeško-slavonske obavljena je provjera 745 osoba zbog samoizolacije, zaprimljeno je 100 dojava od strane građana za kršenje mjera samoizolacije, a utvrđeno je da su 23 osobe doista kršile mjeru samoizolacije.“