Zbog zabrana javnog okupljanja našu akciju „Pakračani svjetski putnici“ nismo zaključili, kako smo najavili 31. ožujka, nego ju produžujemo dok nam  ne bude moguće izložiti rezultate vašeg sudjelovanje i nagradite najuspješnije. Od naše zadnje objave, prije otprilike  tri tjedna, javila su nam se još tri čitateljice/čitatelja tako da je do sada sve skupa u konkurenciji 13 osoba s oko stotinjak fotografija. 

Tako nam se pridružila Matea Ereiz, studentica 5. godine Učiteljskog fakulteta u Zagrebu s porukom da se i s malim studentskim budžetom puno toga može obići. Poslala nam je fotografije iz Krka, Dubrovnika, Novog Vinodolskog,  Graza, Mostara,  Stutgarta, a za ovu objavu smo odbrali ovu snimljenu na ušću Neretve.

Dr. Anđelka Gajšak-Špančić u studenom 2019. godine putovala je  s turističkom agencijom u  Kapadokiju, pokrajinu 600 kilometara u unutrašnjosti Turske u koju je stigla nakon slijetanja avionom u Antaliju. Koliko je oduševljena tamošnjim bajkovitim pejzažom potvrđuje podatak da joj je to bilo već treće putovanje u taj kraj u posljednjih pet godina u kojem je posebna atrakcija let balonom iznad predivnih stožastih ili trokutastih skulptura obojanih svim nijansama zemljanih boja.

Vladimir Tessari je s ekipom Pakračana u ljeto 2016. godine motorom obišao planine Balkana, a poslao nam je fotografiju na kojoj su snimljeni on i naš sugrađanin Zdenko Ružićka na cesti Transfagarašan u  Rumunjskoj koja prolazi preko najviših vrhova južnih Karpata (2034 metra nadmorske visine). Duga je oko 90 kilometara predstavlja turističku atrakciju i radi uspona i brojnih zavoja vozači, naročito motoristi, je smatraju jednim od najljepših i najzanimljivijih cesta na svijetu.

Vjerojatno ste i sami zaključili da se u ovom setu novih prijava naši sugrađani izabrali „bijeg“ iz velikih metropola ili poznatih turističkih destinacija i odlučili nam pokazati svoje posjete interesantnim prirodnim predjelima što dodatno pozdravljamo.

Naš poziv da nam šaljete na adresu našeg uredništva Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  svoje fotografije na kojima se vidite vi, pojedinačno ili u grupi, na nekom od odredišta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu te nam pošaljete kratki opis gdje i kada je fotografija snimljena i s kratkim opisom mjesta gdje ste putovali (ime i prezime, grad, država, lokacija), datum putovanja, svrha (privatno, bračno, sindikalni izlet, s agencijom, školski izlet, sportski događaj, posjet rodbini i slično) vrijedi i dalje. Nije nužno da to budu daleka putovanja u neke egzotične zemlje i atraktivne lokacije. Posebno sada u vremenima kada je i odlazak do Daruvara kompliciran. Zato se zajedeno sjetimo neki prošlih putovanja i boljih vremena.