banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

S obzirom da ranije izdane papirnate propusnice za kretanje izvan mjesta življenja vrijede još samo do nedjelje 5. travnja do 24 sata,  od jučer su građanima dostupne e-propusnice za kretanje izvan mjesta stalnog boravka, obavijestio je Marijan Širac, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pakraca.

Sustav e-Propusnice dostupan je  na internetskoj adresi https://epropusnice.gov.hr i omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav), a podrobne upute i video demonstraciju mogu se pronaći na stranici koronavirus.hr.

Ukoliko građani ne raspolažu tim sustavom do e-propusnice mogu doći popunjavanjem obrasca (u prilogu ovog teksta) te ga poslati mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Ukoliko ne raspolažu mailom, mogu doći na portu zgrade gradske uprave gdje će dobiti papirnati obrazac koji će popuniti i doći u roku sat vremena po propusnicu. U dane vikenda (subota, nedjelja) papirnati zahtjevi za propusnicu će se primati na porti „općine“ od 9 do 12 sati, a sustav e-propusnica radi non-stop.

Marijan Širac naglašava da gradski Stožer CZ u skladu s Odlukom o zabrani napuštanja mjesta stalnog boravka propusnice izdaje samo u slučajevima iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, (nužnim slučajem smatra se i kupnja hrane i hranjenje životinja) uz određene restrikcije, dok za odlazak na radno mjesto propusnice i dalje izdaju poslodavci, a kod liječnika u drugi grad izabrani liječnik obiteljske medicine. Važeći rok jedne propusnice je maksimalno dva tjedna.

Od 24. ožujka od kada su ove mjere na snazi pa do danas Stožer civilne zaštite Grada Pakraca je izdao 302 propusnice, a u sedamdesetak slučajeva je uskratio propusnicu jer za izdavanje nije bilo vitalnog razloga.

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić