Uredno poštujući propisanu socijalnu distancu od dva metra, tridesetak kupaca jutros je ispred zapadnog ulaza na bijelu tržnicu stvorilo više od pedeset metara dugačku kolonu čekajući na uslugu prodaje piletine i jaja. Red je stvoren u 8 sati kad je započelo radno vrijeme tri proizvođača koji će danas prema ranije utvrđenom rasporedu svoje proizvode prodavati sve do 14 sati.

To su Galović (piletina), Kones-Bi (jaja) te Adela Jareš (mliječni proizvodi). Prodaja je organizirana tako da kupci ne zalaze u prostor bijele tržnice, već je na ulaznim i izlaznim vratima stvorena dva improvizirana prodajna mjesta. Na istočnom dijelu (ulaz od policije) Adela Jareš prodaje mliječne proizvode, dok je spomenuta gužva stvorena ispred prodajnog mjesta s piletinom. Unatoč gužvi prodavači konstantno nadopunjavaju asortiman i poručuju kupcima da ostanu disciplinirani jer robe ima dovoljno za sve. Cijene, prodavači tvrde, nisu mijenjali u odnosu na ranije.

„Prodaja teče bez problema, ljudi su strpljivi i disciplinirani i nema razloga da tako ne ostane. Danas je prvi put da se prodaja vrši na ovakav način pa sam zadovoljan ponašanjem kupaca i prodavača“, kazao je Alen Stipić, voditelj Tržnice Pakrac.

U petak jaja, tijesto i mliječni proizvodi

Ponovimo da tržnica radi i sutra (petak, 3. travnja od 8 do 14 sati), a svoje proizvode će na istom mjestu i na isti način prodavati Nana-Kor (jaja), Tjestenina Toni (tijesto), Jela Sudar i Blanka Leder (mliječni proizvodi).

Napominjemo da je prostor za prodaju prilagođen prema uputama Stožera za civilnu zaštitu, sukladno Odluci o iznimnom dopuštenju rada uz pridržavanje posebnih uvjeta za određene vrste tržnica i objekata na tržnicama za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19.