Od početka ovog tjedna Lokalna razvoja agencija Poduzetnički centar Pakrac provodi projekt „PCP podupire poduzetnike“. Riječ je o projektu vrijednom oko 600.000 kuna koji je kroz natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta sredstvima fondova EU bespovratno financiran s 440.000 kuna i koji će trajati 18 mjeseci, rekao je Vladimir Gazić, direktor PCP-a ujedno i voditelj projekta.

Projekt predviđa cijeli niz aktivnosti na području informiranja, edukacija i povezivanja poslovnih subjekata i poduzetnika koje će se odvijati putem predavanja, radionica, lokalnih medija i poslovnih web stranica. Konkretno  informiranje će se odnositi na izmjene raznih zakonskih okvira, novih lokalnih, državnih i EU natječaja, zaštite intelektualnog vlasništva, pokretanje poslovanja, uvođenja normi i standarda, ekološkoj poljoprivredi i drugim novinama u poslovanju. Radionice će se održavati na temu pravni oblici poslovnog pothvata, kreditiranje poslovnog poduhvata,  tumačenje financijskih izvješća, internacionalizacija poslovanja i drugo,  dok će se povezivanje poslovnih subjekata održavati kroz sajmove, okrugle stolove, posebice u područjima kao što su pčelarstvo, poljoprivreda, nepoljoprivredne djelatnosti u OPG-ovim i slično. Tijekom projekta će se obići svi poduzetnici s područja Grada Pakraca, a kroz lokalne medije će se objavljivati priče o uspješnim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima.

Kao rezultat u projektu se očekuje da će stotinjak tvrtki i poduzetnika primiti neku od ovih informacija ili na drugi način sudjelovati u projektu, ali i da će doći do pokretanja više od 20 novih poduzetničkih inicijativa.

Informacije o sadržaju, vremenu i mjestu održavanja konkretnih aktivnosti, osim na mrežnim stranicama PCP će biti objavljivane u lokalnim medijima, a zainteresirani poduzetnici dodatne informacije mogu dobiti uobičajenim kontaktima s Lokalnom razvojnom agencijom PCP.