S obzirom na novonastalu situaciju i otkazivanje svih najavljenih skupova na kojima sudjeluje veći broj ljudi, a sve prema nedavnom naputku Stožera civilne zaštite, danas su otkazane i skupštine KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra kao i Planinarskog društva „Psunj“ Pakrac predviđene za 14. ožujka te kazališna predstava Disfunkcija glave čije je izvođenje trebalo biti 17. ožujka u Hrvatskom domu. Jednako tako iz Turističke zajednice Grada Pakraca javljaju da se od ponedjeljka 16. ožujka zaustavlja projekt "Posjet učenika osmih razreda Pakracu, Lipiku i Okučanima“, a program će u suradnji s Memorijalnim centrom Domovinskog rata Vukovar biti nastavljen kad se steknu uvjeti.

Nogomet i rukomet zasad po planu

Sportska natjecanja zasad se odvijaju prema rasporedu. Nogometne utakmice u ligama koje igraju naši klubovi (međužupanijska i županijske) bit će odigrane, ali u preporuci HNS koja je „spuštena“ na Županijske nogometne saveze stoji da se utakmice igraju bez gledatelja. Dakle preporuka - ne i naredba, tako da će klubovi sami morati ocijeniti i procijeniti rizičnost navijačkih okupljanja.

Napominjemo da sve ovo pišemo u trenutku kad se situacija mijenja iz sata u sat i moguće je da se već sutra odluči drugačije.

Isto je s rukometom, seniori LiPe u nedjelju gostuju u osječkoj dvorani „Zrinjevac“ gdje ih dočekuje RK „Tenja“. Njihov podmladak dječaci 2006. godište idu također u Osijek, dok je djevojčicama susret u Đurđevcu otkazan. Za ostale sportove nismo primili obavijest o eventualnim otkazivanjem priredbi.

Svečanosti prolongirane za svibanj i „Bljesak“

Iz razgovora s Anamarijom Blažević, gradonačelnicom Pakraca doznali smo da će otkazani program koji je trebao biti održan povodom proslave Dana grada Pakraca - poput proglašenja sportaša godine, svečane sjednice Gradskog vijeća na kojima su trebali biti nagrađeni najzaslužniji Pakračani, promocije knjige Duška Kličeka „Povijest sporta grada Pakraca“ ili dječja priredba Poklon mome gradu - biti prolongiran za početak svibnja kad se u Pakracu obilježava godišnjica Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“.

„Svi vjerujemo da će se do tada ova neugodna situacija primiriti pa ćemo navedene događaje realizirati na način na koji su i sada bili planirani, dakle svečano i uz dobru posjetu. To zaslužuju i ljudi koji su dio svečanih programa, ali i ostali sugrađani koji već po tradiciji sredinom ožujka sudjeluju u gradskoj svečanosti“, najavila je Blažević.