Povodom Međunarodnog dana žena, u City Plaza Zagreb centru otvoren je peti Kongres poduzetnica Hrvatske i regije u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra u suradnji s Gradom Zagrebom.

Najveći poslovni skup žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, prilika je za razmjenu iskustava, umrežavanje s poslovnim kontaktima te podizanje znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i poticaj svim ženama koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.

Ovogodišnja tema najvećeg poslovnog skupa žena u poduzetništvu u jugoistočnoj Europi bila je “Kako osigurati uspjeh poslovanja na realnom tržištu”. U sklopu Kongresa održani su paneli na kojima su izlagači, vezano uz ovogodišnju temu, iznijeli primjere pozitivne prakse.

Na Kongresu je svoje predstavnike imao i Grad Pakrac kojem je prije 3 godine dodijeljena povelja Grad prijatelj ženskog poduzetništva.

Na prvom panelu kongresa pod temom “Ženski networking – nedosanjani san ili učinkovito djelovanje” sudjelovala je ravnateljica Osnovne glazbene škole Pakrac Alfreda Petani Grafina.

U sklopu Kongresa poduzetnica održan je i Poduzetnički sajam na kojem su se predstavili potencijali Grada Pakraca gdje su svoje proizvode i usluge predstavili LRA Poduzetnički centar Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca, Muzej Grada Pakraca, Muzej vojne i ratne povijesti, tvrtke Pivovara Slavonica, Slatki užitak, OPG Franje Jozipovića.

Ovaj skup poslovnih žena Hrvatske i jugoistočne Europe okupio je 500-njak sudionika, poduzetnica početnica, ali i onih uspješnih i potvrđenih, koje su imale prilike iznijeti i razmijeniti svoja poslovna iskustva na tržištu rada, priopćila je Gabrijela Sabo Seleši, tajnica Turističke zajednice Pakraca  jedna od sudionica kongresa.