Samo četiri vijećnika su propitivali izvršnu gradsku vlast na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Pakrac pri čemu su dominirale komunalne teme. Iz te tematike je odskočio Zoran Krejči (SDP) ponovljenim pitanjem dogradonačelniku Marijanu Šircu oko stanja s prodajom gradskog vodomata koji mu je odgovorio da se na prosinački natječaj nitko nije javio, a ovaj iz veljače je u tijeku. Na to je Krejči predložio da se od prodaje odustane i vodomat postavi u kućicu koja se gradi na gradskom trgu na što mu je Širac odgovorio da postoje takva razmišljanja.

Drugo Krejčijevo pitanje, ovog puta gradonačelnici, se odnosio na naš status brdsko-planinskog područja interesirajući se kakve konkretne koristi imaju građani od toga i što je s najavljenom gorskom iskaznicom.

Anamarija Blažević je odgovorila da o gorskoj iskaznici nema saznanja, dok nam status brdsko-planinskog područja omogućuje kompenzaciju cijene rada zimske službe, te otvara dodatne mogućnosti za prijavljivanje projekata na natječaje.

Igor Cavalli (HDZ) se je interesirao što je s dovršetkom vodovoda u obriješkom kraju, kao i što je s natječajem za zakup poljoprivrednog zemljišta.

Vodovod je trebao biti gotov 31. siječnja, ali kako je izvođač, daruvarska Vodoprivreda u predstečajnom postupku dobili su produženje roka do 30. travnja. Što se tiče zakupa poljoprivrednog zemljišta, gradske službe su svoj dio posla odradile, ali kako je riječ u najvećem dijelu od rata neobrađivanom zemljištu zaraslom u šikaru, mišljenje o tome moraju dati i Hrvatske šume. Obećali su do lipnja i ako ne uspiju za sve raspoloživo zemljište ići će se u parcijalni natječaj, odgovorila je gradonačelnica.

Vlado Eck (HDZ) je upozorio da se kroz raskrižje kod križa u Prekopakri vozači kreću većom brzinom od ograničene na 30 kilometara te je tražio intervenciju policije i postavljanje ležećih policajaca. Na prometnu problematiku se nadovezala i Mirsada Popović Damjanović (SDS) ponavljajući potrebu da se sanira parkiralište kod groblja na Gavrinici, kao i da se tamo zabrani parkiranje teretnim vozilima.

Kako je u obadva slučaja riječ o prometnicama kojima upravlja ŽUC, problemi će biti proslijeđeni njima, a gradonačelnica je istaknula da su ŽUC-u, kada je u pitanju parkirališna površina na Gavrinici, ponudili sudjelovanje Grada u troškovima njegovog asfaltiranja i nada se pozitivnom odgovoru.