Brojni uzvanici i posjetitelji, među kojima su bili general Marijan Mareković, izaslanik Predsjednika RH, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, general Mladen Markač i mnogi drugi, sudjelovali su danas u „Mimohodu pobjednika“ koji je prošao ulicama Pakraca povodom obilježavanja 29. godišnjice početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Kolona branitelja, visokih uzvanika i građana krenula je od crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije sve do spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Prije mimohoda u crkvi UBDM održana je sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koju je predvodio msgr. Josip Krpeljević, generalni vikar Požeške biskupije.

Odana počast poginulima na pakračkom groblju

Nakon predstavnika obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, kao i predstavnika sudionika događanja 1./2. ožujka 1991. godine, zajedničkim vijencem su ispred križa na Rimokatoličkom groblju položili u ime Republike Hrvatske predstavnici državnog vrha.

FOTOGALERIJA

Počast poginulim braniteljima odali su i Župan Požeško-slavonske županije, zajedničko izaslanstvo gradova Pakraca, Lipika, Daruvara, Garešnice, Križevaca i općine Sirač, te na kraju zajedničkim vijencem počast su odale i sve braniteljske Udruge.