Krajem prošle godine Pakrački list, Turistička zajednica Pakraca i Muzej Grada Pakraca  pokrenuli su akciju „Pakračani svjetski putnici“. Podsjećamo vas, cilj je da se svi skupa zabavimo, ali i da vidimo koliko i gdje Pakračani i Lipičani putuju po svijetu. Pored toga poanta je vrlo jednostavna – zašto bi nam, često i u našoj knjižnici, drugi pričali o svojim putovanjima, kada i naši sugrađani putuju po svijetu.

Pozvali smo vas da nam pošaljete na adresu našeg uredništva Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. svoje fotografije na kojima se vidite vi, pojedinačno ili u grupi, na nekom od odredišta u Hrvatskoj, Europi ili svijetu te nam pošaljete kratki opis gdje i kada je fotografija snimljena i s kratkim opisom mjesta gdje ste putovali (ime i prezime, grad, država, lokacija), datum putovanja, svrha (privatno, bračno, sindikalni izlet, s agencijom, školski izlet, sportski događaj, posjet rodbini i slično). Nije nužno da to budu daleka putovanja u neke egzotične zemlje. Interesantna su nam i vaša putovanja  po Hrvatskoj.

Stručno povjerenstvo koje ćemo formirati idući mjesec će izabrati dvadesetak ili više fotografija koje su tehnički i sadržajno kvalitetne, interesantne po lokaciji ili motivaciji putovanja i od njih krajem travnja napraviti izložbu na nekoj od prigodnih lokacija. Izložene fotografije će biti objavljene na našem portalu te dio njih i na duplerici tiskanog izdanja „Pakračkog lista“.

Povjerenstvo će izabrati tri najinteresantnije fotografije i opise putovanja i na otvaranju izložbe ih nagraditi prigodnim nagradama, a nadamo se da ćemo kroz sponzorstva osigurati bar simbolične nagrade po pojedinim kategorijama kao što je najdalje putovanje, putovanje biciklom, motorom ili autostop, najbolji školski izlet i slično.

Ne budite lijeni ili škrti. Podijelite svoje nezaboravne trenutke sa sugrađanima i sudjelujte u ovoj akciji uz naglasak da na fotografiji morate biti obvezno snimljeni vi.   Do sada smo primili tridesetak fotografija od petero naših sugrađana, a kako to izgleda pogledajte na priloženim fotografijama Marije iz Osla,  Antuna s Alpi, Lane iz Kolumbije, Grete s Kanarskih otoka i Renate iz Pariza. Neka u sljedećoj objavi bude i vaša fotografija.