U organizaciji Palijativnog tima Lipa 11. veljače poslijepodnevnim je programom obilježen Svjetski dan bolesnika. Povodom toga, kao i svake godine, organizirana je šetnja pedesetak pakračkih srednjoškolaca nazvana „Malo srce za veliko srce“, a protezala se trasom od Srednje škole Pakrac, glavnim putem, sve do lipičke crkve sv. Franje Asiškog u Lipiku. Tamo je u društvu pacijenata Toplica Lipik te mališana Dječjeg vrtića Kockica uz puštanje u zrak ljubičastih balona na simboličan način svijetu poslana poruka mira.
Obilježavanje je nastavljeno u konferencijskoj dvorani „Quella“ predstavom „Odletimo zajedno u svijet bubamara“ u izvedbi djece polaznika lipičkog vrtića „Kockica“ te projekcijom kratkog animiranog filma „Ian“ o dječaku koji boluje od cerebralne paralize.


Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine na današnji datum u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Obilježavanjem se izražava i zahvala svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima koji skrbe za bolesnike na bilo koji način.