Gradska uprava na svojoj službenoj internetskoj stranici objavila je javni poziv poduzetnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i fizičkim osobama  s područja Grada Pakraca za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po  programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva za 2020. godinu.

Poziv je nastavak višegodišnje prakse poticanja razvoja poduzetništva sredstvima gradskog proračuna pa je tako lani za tu namjenu poduzetnicima distribuirano 710.000 kuna mada je bilo planirano 500.000 kuna, ali je zbog povećanog interesa ta stavka na rebalansu povećana. Ove godine je u proračuna Grada Pakraca za tu namjenu predviđeno 650.000 kuna.

U odnosu na lanjski program, on je ove godine i proširen na sufinanciranje ulaganja u poboljšanje poslovnog prostora, vanjski dio i unutrašnjost. Proračun sufinancira  50 posto prihvatljivih troškova, ali ne više od 15.000 kuna ovisno o lokaciji (3 zone) u odnosu na središte grada.  Ostale mjere iz programa su poticaji za zapošljavanje (2.000 kuna za svaku novozaposlenu osobu, odnosno 8000 kuna maksimalno), poticaji za početak obavljanja registrirane djelatnosti (75 posto troškova otvaranja obrta), sufinanciranje troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu (do 10.000 kuna), sufinanciranje izrade projektne dokumentacije  (do 5.000 kuna), sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora kojima uprava Poduzetnički centar Pakrac (inkubatori, tržnica - od 25 do 100 posto najamnine)

Novost u okviru mjere sufinanciranja troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu je ta da nabavljene stvari i prava dugotrajne imovine moraju imati pojedinačnu vrijednost veću od 3.500 kuna i vijek trajanja duži od godine dana, te da isporučitelju dugotrajne imovine korisnicima potpore mogu biti isključivo registrirani gospodarski subjekti.

Potpuni program, kao i obrasci za kandidiranje objavljeni su na  internetskoj stranici gradske uprave gdje se mogu i osobnim kontaktom dobiti sva ostala pojašnjenja i podaci.