Nakon prvih 14 mjeseci provođenja projekta „Maslačak ispunjava želje“ u sklopu programaUnaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku vrijednog 2.685.362,36 kuna koji u stopostotnom iznosu financira Europski socijalni fond i državni proračun, a koji je pripremio LRA Poduzetnički centar Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem “Maslačak”, novim uslugama podignuta je kvaliteta predškolskog odgoja na još veću razinu čime su zadovoljni roditelji jer omogućuju usklađivanje poslovnog i obiteljskog života.

Zadovoljstvo ističe i Višnja Klobučar, ravnateljica Dječjeg vrtića „Maslačak“, rekavši kako tijekom provođenja projekta ipak najviše profitiraju djeca jer su upravo za njih osmišljeni kvalitetni edukativni i preventivni programi.

Tijekom prvih 14 mjeseci projekta uspostavljen je smjenski rad za jednu novu odgojnu skupinu koja je kompletno opremljena igračkama i svom potrebnom opremom, nabavljena je oprema za sportsku igraonicu, s radom su započeli i programi dramsko scenske igraonice i ranog učenja engleskog jezika te održane i  dvije predstave za djecu „Zemlja čarolija“  Mak teatra i „Keko Eko“ Produkcije Z.

U sklopu projekta zaposlene su dvije odgojiteljice, stručne suradnice logopedinja i pedagoginja, kuharica i spremačica za potrebe smjenskog rada, a kako bi programi bili što kvalitetnije i profesionalnije odrađeni održane su dvije edukacije za odgojitelje u okviru jačanja kapaciteta stručnjaka „Podrška poželjnom dječjem ponašanju“ i „Stvaranje interkulturalnog okruženja u vrtiću i  odgoj za različitosti“, dvije odgojiteljice završile su dodatne edukacije posebnog programa kinezioloških aktivnosti za program sportske igraonice i lingvističku edukaciju za provođenje programa ranog učenja engleskog jezika te je stručna suradnica logopedinja sudjelovala na edukaciji „Nove razvojne jezične ljestvice“ i „Procjenjivanje predvještina čitanja i pisanja kod školskih obveznika“  organiziranoj pri Nakladi Slap.

Nakon održane početne konferencije izrađen je i identitet projekta te potrebni promo materijali. Projekt „Maslačak ispunjava želje“ započeo je 19. studenog 2018. i trajat će do 19. svibnja 2021. godine.