Izletom „Pohodom novskim brdom“ koji već tradicionalno organizira PD „Zmajevac“ Novska“,  u nedjelju će započeti s realizacijom ovogodišnjeg plana izleta Planinarsko društvo Psunj“. Kako nam je rekao Borislav Černi, za izlet se prijavilo 15-tak pakračkih planinara. To je prvi od dvadesetak planiranih planinarska izleta u ovoj godini i do kraja mjeseca još je u planu „Zimski uspon na Sveto brdo“, jedan od najljepših predjela Velebita, ali se čeka snijeg.   Preostali izleti su neki iz domena redovnih, a neki su novi. U veljači je predviđen zimski uspon na Omanovac (9.), u ožujku „Papučki jaglaci“ (29.), u travnju dvodnevni izlet u Gorski Kotar, svibnju u Sloveniju i sjeverni Velebit. U lipnju dvodnevni na Učku i trodnevni na južni Velebit, tijekom ljeta nekoliko okolnih po županiji, a za rujan predviđaju odlazak na 70. Dan slavonskih planinara pored Našica. U listopadu planiraju dva izleta u okolinu Zagreba, a na Medvednicu će polovinom studenog. U prosincu je u planu posjet Papuku i njihova tradicionalna „Fokina staza“.

To je tek dio ovogodišnjih planiranih aktivnosti „Psunja“ u kojem su uz redovnu skupštinu predviđeno i više radnih akcija na lokalnim planinarskim stazama, ali i aktivnosti koje nisu mogle biti unaprijed planirane, pojašnjavaju pakrački planinari kroz svoju internetsku stranicu www.pdpsunj.hr na kojoj od nekidan, za sada samo u eksperimentalnoj fazi, dakle uz moguće greške,  uživo imate 24 sata dnevno pogled kroz kameru postavljenu na sobu na katu doma koja pokazuje stanje na padini ispred doma, ali u daljini  i pogled na Pakrac.

Pakrački planinari, odnosno njihovi markacisti, prošloga mjeseca postavili su prve novoizrađene stupce koje će usmjeravati pakračke i druge planinare na obližnja planinarska odredišta. Izrađeno je 40 stupaca i za njih su izbetonirana su postolja.