Pakračko područje je 8. siječnja u 7,05 sati dobilo ovogodišnjeg prvog malog sugrađanina kada se u pakračkom rodilištu rodio Fran Štampf težak 3515 grama i dug 50 centimetara, prvo dijete majke Nikoline Štampf iz Badljevine.

Malenog Frana i majku Nikolinu povodom toga danas je posjetila, u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major i glavne sestre  Đurđice Stokić, gradonačelnica Anamarija Blažević uručivši im prigodan dar i poklon bon u iznosu od 1000 kuna. Tom prilikom gradonačelnica je majci i malom Franu poželjela najviše zdravlja te sretne i bezbrižne trenutke tijekom odrastanja.

U pakračkom rodilištu u prvih devet dana siječnja je poprilična gužva. Potvrdila nam je i to glavna sestra Đurđica Stokić jer je od 1. siječnja do danas rođeno već 13 beba, a vrijedi istaknuti i jednu zanimljivost, a to je da su tijekom našeg posjeta prvoj pakračkoj bebi u razmaku samo dva sata rođena čak tri dječaka.

Porast poroda u pakračkom rodilištu

Pakračko rodilište može se pohvaliti porastom poroda u prošloj godini kada je rođeno 455 beba, od toga 248 dječaka i 207 djevojčica što je za 29 više nego u 2018. godini. Istovremeno, u pakračkom rodilištu prošle godine rođeno je 10 beba više nego u požeškoj bolnici (445).

Prema podacima pakračkog Odsjeka za opće poslove i društvene djelatnosti, prošle godine na području Grada Pakraca rođeno je 71 dijete od čega 37 dječaka i 34 djevojčice. Od ukupnog broja rođene djece, 48 ih je iz Pakraca, po 7 djece iz Prekopakre i Badljevine, 2 djece iz Obriježi, Kusonja, Tornja i Velikog Banovca i 1 dijete iz Starog Majura. Od ukupno 71 rođenog djeteta u ovoj godini, čak njih 34 je prvorođeno u obitelji.