Tribine o putovanjima po stranim državama koje povremeno organizira Gradska knjižnica Pakrac predstavljajući knjige-putopise i njihove autore, s obzirom na broj posjetitelja, izaziva poprilično interesa. Dokaz tome je i vrlo dobro posjećeno nedavno održano predavanje o Japanu. Stoga je Pakrački list, za sada u suradnji s gradskim muzejom, a očekujemo da će nam se pridružiti i Turistička zajednica i knjižnica, pokreće akciju „Pakračani svjetski putnici“ koja, da bi bila uspješna, treba biti prihvaćena od naših sugrađana. Poanta je vrlo jednostavna – zašto bi nam sami drugi pričali o svojim putovanjima, kada i naši sugrađani putuju po svijetu.

Stoga vas pozivamo da do 17. veljače emailom na adresu našeg uredništva Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pošaljete fotografije s vaših putovanja koje ste proveli unazad pet godina s kratkim opisom mjesta gdje ste putovali (ime i prezime, grad, država, lokacija), datum putovanja, svrha (privatno, bračno, sindikalni izlet, s agencijom, školski izlet, sportski događaj, posjet rodbini i slično). Nije nužno da to budu daleka putovanja u neke egzotične zemlje. Interesantna su nam putovanja i po Hrvatskoj.

Stručno povjerenstvo koje ćemo formirati u siječnju će izabrati dvadesetak ili više fotografija koje su tehnički i sadržajno kvalitetne, interesantne po lokaciji ili motivaciji putovanja i od njih napraviti u tjednu kada obilježavamo Dan Grada (polovinom ožujka) izložbu na nekoj od prigodnih lokacija. Izložene fotografije će biti objavljene na našem portalu te dio njih i krajem ožujka  na duplerici tiskanog izdanja „Pakračkog lista“.

Povjerenstvo će izabrati tri najinteresantnije fotografije i opise putovanja i na otvaranju izložbe ih nagraditi prigodnim nagradama, a nadamo se da ćemo kroz sponzorstva osigurati bar simbolične nagrade po pojedinim kategorijama kao što je najdalje putovanje, putovanje biciklom, motorom ili autostop, najbolji školski izlet i slično.

Ne budite lijeni ili škrti. Podijelite svoje nezaboravne trenutke sa sugrađanima i sudjelujte u ovoj akciji.  O detaljima kao što je sastav povjerenstva, nagrade i slično čitajte u našim novinama/portalu krajem siječnja, a fotografije možete početi slati odmah.