Deset minuta prije ponoći prvoga dana 2020. godine u pakračkom rodilištu je rođena prva ovogodišnja beba. Majka Marija Filipović iz Nove Subocke pokraj Novske je rodila dječaka Petra teškog 2630 grama i dugačkog 51 centimetar. Za koji dan kod kuće maloga Petra će dočekati otac Josip i dvogodišnja sestra Ana.

U povodu toga već tradicionalno je danas majku i novorođenče obišao župan Alojz Tomašević koji je uz čestitke i dobre želje dijete i majku darivao cvijećem i uobičajenom novčanom pomoći Županije. Istom prigodom Marina Major, ravnateljica pakračke bolnice, uručila je u pratnji ginekologa dr. Velibora Travice i glavne sestre Đurđice Stokić plišanog medvjedića, već tradicionalni dar predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović.

Pakračko rodilište bilježi u prošloj godini porast novorođenčadi. Lani je rođeno 248 dječaka i 207 djevojčica, ili 455 beba što je za 29 više nego u 2018. godini, ali još uvijek znatno manje od 2016. godine kada je rođeno 506 beba, najviše u ovom desetljeću. U usporedbi s požeškom bolnicom gdje je lani rođeno 445 beba što je za četiri manje nego prethodne godine, u našoj je lani rođeno 10 beba više.

Tri prethodne godine prvorođenje bebe su bile djevojčice, lani Lipičanka Mia Kelemen, a prethodne dvije godine Pakračanke Aria Vončina i Ena Vitina. Kako je rekla ravnateljica Marina Major za sada nemaju najave rođenja prve ovogodišnje bebe s pakračkog područja.