U ugodnom ambijentu kurije Janković u predvečerje 20. prosinca održan je tradicionalni Božićni sajam koji godinama u suradnji uspješno organiziraju Grad Pakrac i Turistička zajednica Grada Pakraca. Lijepo vrijeme i za ovo doba godine netipičnih dvanaestak Celzijusa u kuriju je privuklo naše sugrađane koji su mogli razgledati tridesetak uređenih štandova domaćih OPG-a, obrtnika i udruga i možda iskoristiti priliku pa u predblagdansko vrijeme potrošiti koju kunu na bližnje i obradovati ih kakvim poklončićem s izvorno pakračkim biljegom.
Za gladne se tu pronašlo poderanih gaća pripremljenih kod vrijednih žena iz Prekopakre pa odlične sarme na štandu mađarske manjine, dok su oni žedni svoje grlo mogli navlažiti nekim od proizvoda iz Barčanovog Slavonica programa ili pak uz Martinellijevo kuhano vino…


Kulturno-umjetnički dio Sajma kratkim je pozdravnim govorom otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević, a program se ove godine odvijao istovremeno na dvije pozornice. Božićne pjesme s balkona glazbene škole pjevali su učenici zbora OGŠ, a izmjenjivali su se s glazbenim točkama izvedenim na improviziranoj pozornici smještenoj na istočnom dijelu dvorišta gdje su izvođači bili djeca Dječjeg vrtića Maslačak te učenici OŠ braće Radića iz Pakraca.


Pakrački osnovci izveli su plesnu točku Veseli Božić, kao i Božićni party u izvedbi njihovog školskog zbora, dok su simpatije publike pobrali najmlađi predstavnici pakračkog vrtića koji su nastupili sa skladbama Raduj se cijeli svijete i neizostavnim Zvončićima. Kako oni izvode popularne Zvončiće uz pjesmu i ples pokazali su i članovi dječje sekcije KUD-a Seljačka sloga iz Prekopakre. S balkona glazbene škole posjetitelji su mogli između ostalog poslušati skladbe Svim na zemlji mir, veselje…, Radujte se narodi te Betlehemska svijetla noć - sve u izvedbi zbora OGŠ.
Šlag na tortu postavljen je oko 17,30 sati kad je u pratnji motociklista MK “Vitezova tame” (za ovu priliku prigodno nazvani „Irvasi“) u dvorište kurije Janković stigao Djed Mraz pa u sat vremena podijelio brdo poklona ne iznevjerivši tako i posljednjeg mališana koji se našao u iznenađujuće dugačkom redu.

VIŠE FOTOGRAFIJA