Program demografskih i pronatalitetnih mjera „TRI PLUS“ koji se kontinuirano provodi od 1. srpnja 2018. godine, Grad Pakrac nastavlja provoditi i u 2020. godini.
Program TRI PLUS koriste obitelji čiji su članovi državljani Republike Hrvatske s troje ili više djece koja su u dobi od 0 do 18 godina starosti, odnosno do 25 godina starosti ukoliko se redovno školuju ili im je utvrđen invaliditet radi kojega ne mogu biti zaposleni, a čiji članovi nisu u sustavu socijalne skrbi kao primatelji zajamčene minimalne naknade te imaju prijavljeno prebivalište i čine zajedničko kućanstvo na području Grada Pakraca, stoji u obavijesti na službenoj internetskoj stranici Grada Pakraca.

Mjere iz programa TRI PLUS u 2020. godini, financirane sredstvima proračuna Grada Pakraca, sukladno rokovima utvrđenih prava, podrazumijevaju pomoći za:
1. troškove stanovanja;
1.1. troškove komunalne naknade za objekt stanovanja obitelji – za objekt stanovanja obitelji,
1.2. komunalne i druge režijske troškove ili troškove ogrijeva – u iznosu 150,00 kn mjesečno bez obzira na naselje i komunalne priključke,
2. troškove redovnog programa dječjeg vrtića za treće i svako daljnje dijete – 50% mjesečne cijene,
3. troškove prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece – 10 puta godišnje po studentu
4. troškove parkiranja na javnom parkiralištu u gradu Pakracu – za jedno osobno vozilo

Javni poziv u Programu TRI PLUS za 2020. godinu, s više pojedinosti i objašnjenja, bit će objavljen 30. prosinca 2019. godine.
Za sva pitanja ili komentare građani mogu uputiti na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.