Nebrojeno smo se puta u našem malom gradu uvjerili da ljudska pakost ne spava. Ispliva svako malo i samo je pitanje u kojem će se obliku vandalizma ukazati. Hoće li to biti išarana fasada, urušen prometni znak, razbijen izlog, bačena kanta za smeće s mosta u Pakru ili možda kontejner na vrhu nadstrešnice – i nije posebno važno. Mašta radi svašta, a potaknuta kapljicom alkohola daje različite rezultate koji uglavnom završavaju prijavom policiji. Gdje sve, barem što se javnosti tiče, uglavnom i završava.
Posljednji primjer imali smo jučer kad su nekom od prolaznika očito jako zasmetale ukrasne božićne lampice kojima su osvijetljena dva pakračka mosta, pa je u stilu Grincha uzeo stvari u svoje ruke.
„Na uglu kod bivšeg „Šimeckog“ netko je našao za shodno jednostavno presjeći kabl napajanja i uništiti nečiji trud. Konstantno se to ponavlja, ne samo ovdje nego na raznim lokacijama u gradu i to polako postaje ozbiljan problem“, javio nam je Almir Delihodžić, voditelj Vlastitog pogona Grada Pakraca.
Da se radi o namjeri potvrdio nam je i obrtnik Zvonko Martinović koji održava gradsku rasvjetu. „S lijeve strane je namjerno odsječen kabl napajanja, vidi se čisti rez gdje u kombinaciji s rosom nastaje kratki spoj“, potvrdio je Martinović i izrazio čuđenje da uopće postoji ljudi koje svaki dan možda susrećemo u gradu, a u stanju su činiti takve zločestoće.