Općoj  županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana  posljednjeg tjedna studenog uručene su u Ministarstvu  zdravstva dvije službene potvrde i priznanja o zadovoljavanju kriterija kvalitete.

Najprije 21. studenoga su u Ministarstvu zdravstva objavljeni rezultati vanjske procjene pokazatelja DLI6 koji se provodi u sklopu Programa poboljšanja kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga vezano uz zajam Svjetske banke. Vrednovanje je obavljeno, osim u pakračkoj bolnici, još u  32 akutne bolničke zdravstvene ustanove u razdoblju od 29. svibnja do 19. srpnja 2019. godine. Na svečanosti u Ministarstvu predstavnicima bolnica (na stranicama Ministarstva ne kaže se koliko) uručena je  potvrda o  zadovoljavanju  potrebnih kriterija  uspostavljenosti sustava kvalitete zdravstvene zaštite, a primila je je i Ivana Žili, pomoćnica ravnateljice za kvalitetu.

Nadalje, 27. studenog Općoj županijskoj bolnici Pakrac i bolnici hrvatskih veterana  uručeno je priznanje za uspješno provedenu reocjenu u programu „Rodilište-prijatelj djece“.

Program „Rodilište-prijatelj djece“ je globalna inicijativa Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a, u koju se Republika Hrvatska uključila 1993. godine s ciljem zaštite, promicanja i podrške dojenju, a pakračka bolnica je taj status prvi put dobila u studenom 2011. godine. Od tada ove godine je prvi put Ministarstvo obavilo ponovno utvrđivanje ocjene ispunjava li rodilište pakračke bolnice uvjete (10 stručnih i etičkih kriterija). Od 31 rodilišta u Hrvatskoj status i priznanje je dobilo deset, dok su ostala ili u postupku ili se nisu niti kandidirala.

Svečanoj dodjeli priznanja za obnovljen naziv „Rodilište-prijatelj djece“ u srijedu u Ministarstvu uz nazočnost državnog tajnika prim. Željka Plazonića,  predstojnice Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Regine M. Castillo, prim. Anite Pavičić Bošnjak, voditeljice Odjela za podršku dojenju Banke Humanoga mlijeka KBC Zagreb i dr. Sanje Predavec,  voditeljice Službe za organizaciju primarne zdravstvene zaštite,  predstavnicima deset rodilišta su uručena priznanja o obnovi naziva „Rodilište-prijatelj djece“:  OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana, OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, OŽB Našice, OŽB Požega, OŽB Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, OB Pula, OB „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, DZ Metković, OB Dubrovnik i OB i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.