Klub mladih Aurora planirane aktivnosti započeo je 2. rujna radionicama jezičnog caffea kojih je održano više od 17, a gdje su mladi  mogli usavršiti i poboljšati svoje jezične vještine poput CV predstavljanja, poezije, glume i još mnogo drugih tema. Kako je jesen krenula prekrasnim vremenom, mladi su 17. rujna održali još jednu zelenu akciju gdje su uredili prilaz i dvorište, kao i dječje igralište ispred Hrvatskog doma u Pakracu.

Mladi su sudjelovali i na tečaju fotografije održanoj 23. rujna gdje su naučili kako nastaje sama fotografija, cijela tema se protezala kroz jesenske boje grada, a rujanske aktivnosti završene su plesnom večeri u Cinema caffeu.

Mjesec listopad bio je posvećen borbi protiv siromaštva i najavljen kao mjesec mladih, pa je 1. listopada Klub mladih u suradnji sa KPD „Sloga“ organizirao volontersku akciju u Domu za starije i nemoćne u Marinom Selu, gdje su posjetili starije i razveselili ih pjesmom, plesom i razgovorom. Izuzetno posjećene radionice bile su radionice pisanja Europass životopisa koje su započele 3. listopada, a isti dan počela je i kino matineja filmskih večeri za mlade koje su se održavale svakog sljedećeg četvrtka u mjesecu. Treća plesna večer pod nazivom Disco party na čelu sa Dj-em Symartom održana je 4. listopada, a krajem rujna i početkom listopada, održavale su se radionice kreativnog novinarstva.

U suradnji s Srednjom školom Pakrac, GD HCK Pakrac i KPD „Sloga“, 17. listopada održana je volonterska akcija „Ručam s tobom“ odnosno podjela obroka i druženje s korisnicima pučke kuhinje.

Kako se krajem listopada obilježava i Svjetski dan štednje, 29. listopada odrađena je radionica poduzetništva i samozapošljavanja u suradnji sa LRA Poduzetničkim centrom Pakrac, dok je 30. listopada održana volonterska akcija „Sreća je u malim stvarima“ u kojoj su sudjelovali mladi iz Srednje škole Pakrac prikupljavši potrepštine za Udrugu Latica, te korisnike Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik. Korisnici obiju institucija su zauzvrat poklonili crteže školi, gdje se ujedno održala i izložba njihovih radova, a koja je bila otvorena nakon puštanja balona u akciji povodom ružičastog listopada „MAMA BUDI ZDRAVA“ u kojoj su svi zajedno sudjelovali.

Ponukani viješću o malenoj Dori i želji da joj se pomogne, 6. studenog organizirana je akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica Zaklade Ana Rukavina. Osim radionice financijske pismenosti održane 7. studenog, mladi su svoje vrijeme posvetili i malim pacijentima na pakračkoj pedijatriji održavši dvije volonterske čitaonice koje će se nastaviti i dalje, a u planu je  i božićna predstava.

[caption id="attachment_25384" align="aligncenter" width="508"] Sadržaj ove objave je isključiva odgovornost Udruge mladih Mali most[/caption]