U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara Pakračani su večeras odali počast gradu heroju zapalivši lampione ulicama grada što tradicionalno organizira Zajednica žena “Katarina Zrinski” Pakrac.

Obilježavanje je započelo svetom misom u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a molitvu za sve poginule civile i branitelje u Domovinskom ratu  predvodio je  pakrački župnik Jozo Zorić.

Nakon svete mise kolona građana, ove godine značajno veća nego prethodnih, krenula je od crkve preko Trga bana Jelačića i Ulicu hrvatskih velikana prema Trgu dr. Franje Tuđmana.

Osim predstavnika braniteljskih udruga i mladih, među kojima su bili ovogodišnji prvopričesnici i krizmanici, večerašnjem “mimohodu svjetlosti” pridružili su se i brojni građani koji su se na taj način poklonili žrtvama Vukovara, ali i svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata.

Pred bistom dr. Tuđmana zahvalu građanima što su se odazvali u velikom broju uputila je dr. Kristina Milek, predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ Pakrac, a župnik Zorić poveo je još jednu molitvu za sve poginule vukovarske branitelje. U prisjećanje da od pada Vukovara u Domovinskom ratu prošlo 28 godina pomoglo je i isto toliko balona puštenih u zrak, a pakračka župa također se priključila hvalevrijednoj inicijativi „Zvon za Vukovar“, kada su zvona sa pakračke crkve zazvonila točno u 18 sati i 11 minuta, kao i svaka crkva u Hrvatskoj, u znak sjećanja na žrtve Vukovara.