Na tradicionalnoj manifestaciji „Okusi jeseni“ održanoj 10. studenog u Požegi proglašeni su rezultati 10. županijskog ocjenjivanja meda. Kao i svake godine na ocjenjivanje kvalitete meda svoje uzorke priložilo je i šest članova Udruge pčelara Pakrac-Lipik, a svi uzorci su nagrađeni drugim ili trećim nagradama. Diplome i medalje nagrađenima sinoć je u prostorijama Udruge uručio Robert Androić, predsjednik naših pčelara.

Multiflorni uzorak Krajnović Ozrena, Ružice Nezić i Bore Tutića osvojio je brončanu medalju isto kao i medljikovac Alberta Jiraseka te bagrem Bore Tutića. Srebrnu medalju za med od bagrema osvojili su Ružica Nezić, Vinko Saleta te Robert Androić.

„Med pakračko-lipičkog kraja ima svoju vrijednost i kvalitetu, potvrda su i najnovije nagrade i priznanja. Jedino za čime žalim je što se za ocjenjivanje kvalitete prijavilo samo šest naših pčelara od ukupno blizu 60 koliko ih danas ima naša Udruga. Dogodine će, nadam se, ta brojka rasti“, kratko je prokomentirao Androić.

Ukupni pojedinači pobjednici su u kategoriji ‘cvjetni med’ Davorin Krakar, najbolji ‘med od kestena’  pravi Tomislav Prpić, a onaj od Bagrema Damir Martić iz Vidovaca, koji je ujedno proglašen šampionom 10.županijskog ocjenjivanja meda. Nagrade najboljima uručili su direktorica ureda TZ  Požega Silvija Podoljak i gradonačelnik Darko Puljašić.