Nakon što je Komunalac najavio potrošačima mogućnost distribucije računa e-poštom, istim putem je krenula i tvrtka Vode Lipik. U dopisu koji je dostavio njihov direktor Marijan Pierobon kaže se da su zbog brzine i ekonomičnosti uveli mogućnost da račune za svoje usluge dostavljaju putem elektroničke pošte (e-maila).

Zainteresirane za ovakav način dostave računa zamoljavaju da ispune obrazac „Poziv na dostavu e-mail adrese“, kojega mogu pronaći na njihovim internetskim stranicama vode-lipik.hr (http://vode-lipik.hr/wp-content/uploads/2019/11/Poziv-za-dostavu-e-mail-adrese.pdf), te ga pošalju na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili poštom na adresu Aleja kestenova 35, Pakrac.

Na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  korisnici usluga mogu dostavljati i  stanja (očitanja) vodomjera tako da obavezno upišu:  ime i prezime korisnika usluge, adresu objekta, šifru, datum i stanje očitanja.