Pakrački Komunalac omogućit će potrošačima da mjesečne račune za odvoz smeća i potrošnju plina dobivaju elektronskim putem na svoje e-mail adrese. S računima za listopad čija isporuka je u tijeku, šalju i obavijest kojim informiraju potrošače o toj novoj vrsti usluge te obrazac na kojem se traži e-meil adresa na koje će zaprimati račun. Popunjavanjem potpisanog obrasca i njegovim vraćanjem u Komunalac potrošač će ući u njihov sustav elektronske dostave i pokaže li se instalirani program za tu namjenu  u informatičkom sustavu Komunalca djelotvoran već u prosincu račun za studeni bi trebali biti onim potrošačima koji su za to iskazali interes  isporučen elektroničkom poštom, kaže direktor Josip Bišćanin. Ostali potrošači će račune dobivati kao i do sada.

Zbog toga i radi očitovanje plinskih brojila, na žalost Komunalca,  inkasator će i dalje morati svakoga mjeseca obilaziti domaćinstva, ali će se ostvariti uštede na činjenici da se dio računa neće morati ispisivati, kažu u Komunalcu.

U prvih desetak dana otkada se distribuiraju obavijesti-obrasci se za prelazak na e-račun javilo petnaestak potrošača. No Bišćanin očekuje da će s vremenom taj broj zamjetno rasti.