Grad Pakrac će u ovoj studijskoj godini kroz četiri kriterija (deficitarnost, medicina, socijalni i redovni) stipendirati  ukupno 36 studenata koji imaju prebivalište na području Grada Pakraca pri čemu je 14 novih po redovnom kriteriju. Rezultati su to natječaja s listama kandidata koji ispunjavaju uvjete za dodjelu stipendije u akademskoj godini 2019./2020. objavljenog početkom studenog na službenoj gradskoj internet stranici.

Po socijalnom kriteriju stipendiju od 800 kuna mjesečno u ovoj studijskoj godini primat će petero studenata, a po kriteriju stipendiranja studenata medicine pokrenutom prije dvije godine, prijavljen je jedan student koji će primati 1.200 kuna mjesečno.

Po kriteriju deficitarnih zanimanja koja su trenutno glazbena zanimanja, prehrambena tehnologija i farmacija stipendiju će primati troje studenata po 800 kuna mjesečno, iznos od 400 kuna će primati i 14 novih studenata druge, treće, četvrte odnosno završne godine studija po redovnom kriteriju.

U odnosu na prošlogodišnji stipendijski program, troje studenata je ušlo u završnu apsolventsku godinu koju Grad ne stipendira, a samo dva studenta je zatražilo zamrzavanje statusa.

Za studentske stipendije u ovoj godini u gradskom proračunu je predviđeno 300.000 kuna.