U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u srijedu je predstavljen logotip hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Iva Primorac, studentica četvrte godine dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, autorica je logotipa, o kojem je odlučeno na natječaju, javlja N1 Hrvatska.

Vijest je zanimljiva i nama u Pakracu... Naime, rad ‘Tipografska šahovnica’ Ive Primorac sa zagrebačkog Studija dizajna proglašen je najboljim između 26 radova na natječaju za oblikovanje vizualnog identiteta i slogana predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine“, pisali smo u srpnju prošle godine na stranicama našeg portala u tekstu "I zrno Pakraca u Tipografskoj šahovnici Ive Primorac".

Zrno iz naslova je, podsjetili smo tada Pakračane srednje i starije dobi, Ivin otac - Zlatko Primorac, bivši Pakračanin, koji je u našem gradu živio do studentskih dana. Osim što nam se predstavila i rekla nekoliko važnijih crtica iz vlastitog života 21-jednogodišnja Iva tada nije mogla pokazati pobjednički rad nagrađen s 33 tisuće kuna. Sve zbog europskih propisa koji nalažu da se vizualni identitet predsjedanja javno objavljuje neposredno prije predsjedanja, što se danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i dogodilo.