Devetero mlađih Pakračana prošloga tjedna je započelo dvomjesečno osposobljavanje za savjetnika u EU projektima koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u suradnji s požeškim učilištem „Maestro“.

Oni će u 36 radnih dana i ukupno 140 sati do polovine prosinca  kroz teoretsku nastavu i praktične vježbe savladati vještine izrade projekata za natjecanje na natječajima EU te njihovu provedbu i ako uspješno savladaju  usmeni i praktični završni ispit dobiti uvjerenje (certifikat) o osposobljenosti za poslove suradnika u pripremi i provedbi EU projekata.

Da bi mogli pristupiti ovoj edukaciji bilo je nužno da budu u evidenciji nezaposlenih na Zavodu i da imaju završenu višu školu ili studij ekonomskog smjera. Osposobljavanje za njih ne samo da je besplatno nego im se i plaća 75 kuna radni dan (16 do 19 sati) te potencijalne putne troškove. Također besplatno dobivaju i literaturu koja se najvećim dijelom sastoji od internih skripti učilišta. Kako su nam rekli polaznici, na ovo osposobljavanje su se ponajviše odlučili radi mogućnosti brzog dobivanja posla.

Među predavačima s „Maestra“ su i dva Pakračana: Zvonimir Miler i Vladimir Gazić.