U povodu 25. listopada, Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, jučer je u Gradskom društvu Crvenog križa Pakrac organizirana prigodna svečanost na kojoj je zahvalnice za napunjena jubilarna darivanja krvi u 2018. godini dobilo 36 pakračko-lipičkih darivatelja. Za pet darivanja zahvalnicu su dobila dva darivatelja, za 10 darivanja četiri, za 20 petero, za 30 šestero, jedna za 35, sedam za 40, a svakako su najvrijednija ona koja su za 50 darivanja dobili Željko Babojelić, Jagor Opić, Adam Šokac, Zlatko Ančić, Vinko Pečanić, Pavao Colosetti, Ernest Dalpont i Mladen Latinski, dok su za 75 davanja zahvalnice primili Dubravko Badalić, Pašo Piskić i Danijel Vincetić.

Zahvalnice s prigodnim značkama je uručila Svjetlana Mišor Čulina, predsjednica GD HCK Pakrac, koja je istaknula da broj darivatelja raste pa su tako pohvaljeni 26 uglavnom mladih ljudi koji su lani dali krv po prvi put.

Danijela Kiš, ravnateljica GD CK Pakrac, pročitala je pismo koje potpisuju prim. Josip Jelić, predsjednik i  Robert Markt, izvršni predsjednik HCK, u kojim se izriče zahvala darivateljima uslijed čega je postignuto to da svaki pojedinac u slučaju potrebe ima mogućnost pravovremene opskrbe sigurnom i kvalitetnom krvlju i krvnim pripravcima čime je Hrvatska dosegla samodostatnost što je svrstava među 60 posto zemalja koje imaju tu karakteristiku.

U ime Grada Pakraca darivateljima, kojih se jučer okupilo tek desetak, zahvalio je dogradonačelnik Marijan Širac.