Polaganjem vijenaca povodom 28. godišnjice ustroja 76. samostalnog bataljuna Hrvatske vojske jučer je u organizaciji Udruge Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i poginulim pripadnicima 76. samostalnog bataljuna HV-a koji su koji su branili domovinu na pakračko-lipičkoj bojišnici.

Na spomen obilježjima na gradskim grobljima u Pakracu i Lipiku počast su odala izaslanstva gradova Pakraca i Lipika predvođeni gradonačelnicima Anamarijom Blažević i Vinkom Kasanom, predsjednicima gradskih vijeća Miroslavom Ivančićem i Mladenom Dolićem, te predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac-Lipik.

U kratkom obraćanju Božidar Lujanac, predsjednik Udruge Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik, istaknuo je kako je kroz 76. samostalni bataljun, kao prvu organiziranu postrojbu za obranu Lipika i Pakraca tijekom Domovinskog rata, prošlo 1500 branitelja, od kojih je 87 poginulo te više od 300 ranjeno, a prvi zapovjednik postrojbe bio je Stjepan Klasnić, pukovnik HV-a iz Lipika.

Nakon odavanja počasti u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održana je sveta misa za sve poginule branitelje koju je predvodio vlč. Jozo Zorić.