Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 569. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: PAKRAČKIH 11 AKTIVNIH GRADILIŠTA

Za građevinare plodna jesen, stanovništvu korist na proljeće

Zahvaljujući izuzetno lijepim i sunčanim vremenskim uvjetima, unatoč tome što je kraj listopada, građevinari su izuzetno aktivni na 11 gradilišta na području Pakraca čiji se radovi financiraju javnim novcem iz više različitih institucija. Ukupna vrijednost radova koji se trenutno izvode, teško je precizno izraziti, ali je riječ o otprilike nešto manje od 38 milijuna kuna, pri čemu su četiri gradilišta financijski značajno veća, jedno srednje (oko milijun kuna) a šest manja, ispod pola milijuna kuna (vidi okvir). Većina njih, odnosno sva manja, bi trebala biti dovršena do kraja godine s drugom fazom dogodine, kada je najavljen i završetak ovih najvećih. Piše Darko Baronica.

INTERVJU: DAVOR NOVINC, VODITELJ HRVATSKIH VODA DARUVAR

Akumulacija Šumetlica i dalje nema alternativu

Izgradnja akumulacije Šumetlica i aglomeracija su projekti o kojima se priča desetljećima. Pored toga čeka se završetak kanalizacije u Badljevini, radi se novo korito Pakre kod Kusonja, a u pripremi su još neki projekti iz vodnog gospodarstva. Sve to nam je bio povod za razgovor s Davorom Novincem, voditeljem Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Ilova-Pakra“ u Daruvaru koja je nadležna i za naše područje.

LJUDI I DOGAĐAJI: SLAVONSKI BANOVAC 2019. / GRAHFEST

Nova lokacija oduševila – Šugići skuhali najbolji grah! Opet!

Više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u subotu 19. listopada u programu 11. Slavonskog banovca održanom u Pakracu na alternativnoj lokaciji duž Ulice Matice hrvatske i na prostorima gradske tržnice. Osim sunčanog vremena koje je na zrak izmamilo i one naše sugrađane koje viđamo tek s vremena na vrijeme, glavni razlog masovnosti je, kao i ranijih godina, bio natjecateljski dio 5. Grahfesta. Natjecanje u spravljanju graha iz godine u godinu, zahvaljujući Udruženju obrtnika Pakraca i Lipika, ruši rekorde po broju sudionika, a izuzetak nije bila niti ova jer su na „startni pucanj“ u 15 sati kuhaču u kotlić „uronila“ čak 103 sastava zastupajući gotovo sve regije Lijepe naše, od krajnjeg juga sve do najistočnijih krajeva, prezentirajući tako vlastito umijeće spravljanja ove popularne namirnice. Piše Dinko Kliček.

SUGRAĐANI KAKVE ŽELIMO: Pronašli novac u smeću i vratili vlasniku

PROBLEM VODOOPSKRBE U KUSONJAMA: Kraj seoskim vodovodima

STUDENTSKE STIPENDIJE: Prijave do kraja listopada

TVRTKA „LINTEO“ PAKRAC: Uspješna godina otkriva sjajnu perspektivu

28. GODIŠNJICA EVAKUACIJE PAKRAČKE PSIHIJATRIJE: Priča o pakračkim herojima putuje u svijet

KOMEMORACIJE U OBRIJEŽI I ŠPANOVICI

NAGRAĐENE PAKRAČKE UČITELJICE: Dubravka Namjesnik i Lejla Skalnik među 510 najboljih

SKORO PA SU NAM SUGRAĐANI: Jasenka Valičević iz Popovače i Rajmund Bradik iz Slovačke

MLADI KPD SLOGE: Pjesmom i srcem za Doru

SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA PAKRACA: Domagoj Ajman novi tajnik

TRAGOM JANKOVIĆA: Dan u duhu plemićke obitelji

NK HAJDUK: Slaba realizacija i dalje glavni razlog tavorenja pri dnu

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.