Svakodnevno u medijima čitamo o ogromnim financijskim kaznama za prometne prekršaje koje čine pijani vozači ili vozači bez valjane vozačke dozvole. Sudeći prema jutrošnjem policijskom priopćenju jedna takva će uskoro doći i u Pakrac.

Kako kaže u svom dnevnom biltenu, 24. listopada, pola sata iza ponoći, u Prekopakri  je zatečen 21-godišnjak koji je upravljao vozilom  marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka   prije stjecanja prava na upravljanja pri čemu kod sebe nije posjedovao osobnu iskaznicu. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. Predviđena novčana kazna za navedene prekršaje je od 10 do 20 tisuća kuna kao 200 kuna za nenošenje osobne iskaznice.

Nadalje, napominju iz policije, utvrđeno je da je vlasnik vozila 45-godišnjak koji je 21-godišnjaku dao na upravljanje vozilo iako je znao da nema položen vozački ispit i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Policija bilježi jučer i neobičnu prometnu nesreću u Aleji kestenova. Kako se navodi, oko 11.45 sati u Aleji kestenova, 18-godišnjak je na upravljaču tehnički neispravnog bicikla prevozio 17-godišnjaka i na blagoj nizbrdici kočio na način da je svoju nogu stavio na pneumatik uslijed čega mu je noga uletjela u žice te je došlo do prevrtanja bicikla i pada. Tom prilikom 17-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 18-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja tehnički neispravnim biciklom i nepropisnog prijevoza osobe na biciklu.