banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Povodom  28.obljetnice pogibije i u sjećanje na general-bojnika Blagu Zadru, heroja obrane grada Vukovara,  inicijativom  umirovljenog bojnika Ivice Lozine, pripadnika 4.gardijske brigade HV, i u organizaciji Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” danas je kroz Pakrac odvožen biciklistički ultramaraton „Blago Zadro“.

Ovaj sportski događaj okupio je 7 biciklista, Pavu Tutenova i Darka Dolovskog iz Slatine, Roberta Kasumovića iz Osijeka, Zdravka Poljaka iz Pitomače, Stipu Leku iz Gruda te Marija Marića iz Mostara, dok logistiku čini Ivica Lozina iz mjesta Slivno, a na današnjoj 8. etapi pridružio im se i Blaž Skender iz Lipika.

Inače, riječ je o biciklističkom ultramaratonu u duljini od 796 kilometara koji je planiran u 10 etapa, a  započeo je 7. listopada iz Ledinca, rodnog mjesta generala Blage Zadre u općini Grude u Bosni i Hercegovini. Cilj biciklista je Vukovar, odnosno Trpinjska cesta ispred Spomen doma hrvatskih branitelja, 16. listopada, na dan pogibije Blaga Zadre u 12 sati kada će biti održan komemorativni skup.

Bicikliste je u Pakracu ispred Doma hrvatskih branitelja dočekala pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalivši im što i sportskim događanjima održavaju sjećanja na vrijednosti Domovinskog rata istaknuvši kako u Pakracu kada obilježavaju obljetnice i komemoracije godina počne i završava s maratoncima koji svake godine dolaze odati počast poginulim braniteljima.

Prije Pakraca biciklisti su posjetili i Lipik te tom prigodom zapalili svijeće na kod spomenika za sve poginule branitelje na Trgu hrvatskih branitelja Lipika.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić