Od ponedjeljka 14. listopada na najmanje mjesec dana zbog izvođenja radova na energetskoj obnovi bit će zatvorena glavna sala u pakračkoj sportskoj dvorani. Tu informaciju proslijedio je izvođač radova požeška tvrtka Promet građenje na jučerašnjem sastanku sa stručnim nadzorom, Gradom Pakracom i Sportskom zajednicom Grada Pakraca koja upravlja dvoranom.

Najviše poteškoća nekorištenjem glavne sportske dvorane imat će Srednja škola Pakrac i Rukometni klub Lipa koji su gledajući kroz fond sati bili i najčešći njeni korisnici.

U maloj dvorani će se odvijati nastava tjelesne i zdravstvene kulture za osnovnoškolce. Srednjoškolci će za nastavu, kada to dozvole vremenske prilike, koristiti vanjske otvorene terene, odnosno zatvorene prostore u samoj zgradi škole za izvođenje onog dijela nastave koji prostor dozvoljava poput stolnog tenisa, alpinističke obuka, teoretske nastave s prikazivanjem sportskih filmova i slično, rekao nam je Mario Tušek, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u SŠ Pakrac. Također pokušat će i održati pokaznu nastavu na gradskoj kuglani i slično.

Čini se da će više problema imati Rukometni klub Lipa. Kako nam je rekao njihov predsjednik Mario Lopar, oni u tom terminu, ako ga se izvođač bude pridržavao, imaju najmanje dvije domaće prvenstvene seniorske utakmice koje će pokušati organizirati u Lipiku ili zamijeniti domaćinstva. Seniori će dio treninga odraditi u Lipiku no to je problem jer je tamošnja dvorana bukirana satnicom te će ponekad umjesto klasičnog treninga igrati u susjednim gradovima prijateljske utakmice. No najveći problem je više od stotinu igrača u mlađim uzrastima i boji se da za sada nemaju za njih adekvatnog rješenja u smislu zadržavanja sadašnjeg ritma rada.

Vrijednost radova na energetskoj obnovi  je oko 7,73 milijuna kuna s PDV-om, od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 3,96 milijuna, a preostali iznos bi trebao financirati Grad Pakrac pa se sada traži dodatno rješenje u Ministarstvu regionalnog razvitka.

Izvođač radova je uveden u gradilište krajem srpnja i svi korisnici, kao i vlasnik i upravitelj, nadali su se da će radovi na zamjeni krovišta, kao i rasvjete u glavnoj dvorani, biti završeni do polovine rujna i početka korištenja tog prostora za nastavu i natjecanja. Nažalost, to se nije dogodilo i sada svi priželjkuju da se radovi završe u ova najavljena četiri tjedna za što će trebati poslužiti i vremenske prilike.

Pakračka sportska dvorana je nakon šestogodišnje izgradnje stavljena u upotrebu u jesen 2003. godine, ali su ulaganja u nju dogradnjom kotlovnice i spremišta, uređenjem predvorja i okoliša te rekonstrukcijom krovišta nastavljena i narednih godina. Ovo je prvi veliki zahvat na njenoj modernizaciji.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca