Na površini pakračke sportske zone, neposredno do ulaza na nogometni stadion, prošlog tjedna postavljena je mobilna biciklistička kućica za odmor, takozvano ciklo odmorište, veličine oko 9 kvadrata i vrijednosti oko 50.000 kuna.  Riječ je o objektu koji služi za odmor u cikloturizmu, ali ostalim namjenama odmora budući da sadrži klupe i stol, postavljena su dva solarna panela za rasvjetu te kako bi se jednostavni uređaji poput mobitela i prijenosnih računala mogli napuniti, a ovih dana bit će postavljeni i stalci za bicikle.

Kako nam je rekla Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Pakraca, ovo pakračko ciklo odmorište je jedno od deset koje će biti postavljeno u županiji u sklopu projekta „Razvoj cikloturizma Požeško-slavonske županije, III. faza“ vrijednog oko 500.000 kuna kojeg provodi Turistička zajednica Požeško-slavonske županije. Dodala je kako je lokacija bila logična jer se nalazi na površini budućeg Sportsko-rekreacijskog centra, ali i blizu prošle godine postavljenog takozvanog „Recro bike service“, uređaja koji sadrži nosač za bicikl, kompresor za pumpanje guma koji podržava više najčešćih modela ventila, punjač za mobitel i spremnik za alat, te funkcionira akumuliranom električnom energijom iz solarnih ćelija.

Inače, u prve dvije faze projekta izrađen je glavni projekt obilježavanja biciklističkih ruta na području naše županije, prošle godine provedena je edukacija za bike vodiče na kojoj je osposobljeno i troje Pakračana, izrađene su i cikloturističke karte i brošura biciklističkih ruta, a svi sadržaji uključeni su u aplikaciju „Croatia Bike Routes“, istaknula je Sabo Seleši.