Tim za psiho - socijalnu pomoć u 2018. godini je održao 36 grupnih i 21 individualno savjetovanje pri čemu su dio programa „Duhovne obnove“ proveli u istočnoj Slavoniji. Osim te aktivnosti proveli su na području Šibenika i Zadra projekt “Da se ne zaboravi“ te sudjelovali u svim lokalnim manifestacijama obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata, istaknula je dr. Marica Topić u izvješću o radu Upravnog odbora na danas u Domu hrvatskih branitelja održanoj skupštini Udruge hrvatskih branitelja oboljelih i liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Pakrac-Lipik. Za to su potrošili 26.000 kuna dobivenih od gradova Pakraca (7.000), Lipika (5000) i Županije (8000), nešto donatora te oko 6000 kuna prihoda od članstva pri čemu u financijsko izvješće nije ušlo 10.000 kuna koje je stalni donator ove udruge Zdravko Crnković iz Sarajeva potrošio na raznu materijalnu opremu.  Slični program rada predviđen je i za 2020. godinu s tim da su planirana sredstva podignuta na 38.000 kuna, a predsjednik Ivica Mateš je za veljaču najavio izvanrednu izbornu skupštinu.

Osim 30-tak članova Udruge skupštini su nazočili i predstavnici ostalih braniteljskih udruga Pakraca i Lipika te predstavnici gradskih vlasti. Pozdravljajući skupštinu lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar  je pohvalio  aktivnosti udruge naročito istakavši one koje se odnose na status branitelja i obranu njihovog dostojanstva te zamolio da, unatoč tome što su sve stariji, nastave raditi na tome u čemu će uvijek imati podršku Grada Lipika.

Pakrački dogradonačelnik Marijan Širac je pohvalio projekt psiho-socijalne pomoći i zahvalio na promicanju vrijednosti Domovinskog rata koju ova udruga kontinuirano provodi kako kod nas tako i na drugim hrvatskim bojišnicama uz uvjerenje da nastavak dobre suradnje s Gradom nije upitan.